Vivary Saddles

VIVARY Prijzen

Op deze pagina vindt u de volgende hoofdstukken of onderwerpen.

  • Waarom nog geen prijslijst.
  • Prijsklassen.
  • Voortgang testen zadels.

Waarom nog geen prijslijst

Wij kunnen u nu geen definitieve verkoopprijzen geven. Reden, wij zitten nog in een testfase en hebben nog geen definitief besluit genomen welke zadels er in ons verkoopprogramma komen en wie deze zadels gaat maken.

In onze opdracht zijn er wereldwijd 5 zadelmakers bezig met het maken van zadels op de Space Head Saddle Tree. Wij verwachten de eerste zadels rond de jaarwisseling. Wij kunnen alleen aangeven in welke prijsklassen er zadels komen. Binnen enkele weken is er meer duidelijkheid over welke modellen we krijgen en wat de verkoopprijs gaat worden.

Prijsklassen

Er komt een serie zadels in een prijsklasse van € 1500,- tot € 1800,-

Een andere serie zadels komt in de prijsklasse € 1800,- tot € 2300,-

En een serie komt in de prijsklasse € 2300,- tot € 2800,-

Op het ogenblik testen wij ook een zadel welke gemaakt is door de beste zadelmaker van Engeland. Deze zadelmaker is gespecialiseerd in het maken van maatzadels op de klassieke wijze. Een zadel van deze zadelmaker komt in een prijsklasse € 2700,- tot € 3200,-

Als u wilt weten welke zadels er al te koop zijn en wat wij op korte termijn kunnen leveren, neem dan contact met ons op.

Voortgang testen zadels

De eerste testzadels op de nieuwe 18 inch Space Head Saddle Tree zijn begin november gemaakt. Onze testruiters rijden nu op deze zadels. In het eerste zadel zitten altijd nog wel enkele punten welke verbeterd kunnen worden. Van het eerste model hebben wij inmiddels een verbeterd en gecorrigeerd exemplaar binnen.

Daarop zijn wij weer aan het rijden. Niet alleen onze vaste testrijders maar ook andere ruiters zullen het zadel uit proberen. Alleen door uitproberen kom je er achter of er nog meer veranderd en verbeterd kan worden. Maar de resultaten van het eerste model zijn zo goed dat de eerste zadels al verkocht zijn. Dankzij dit succes weten wij nu zeker dat dit model in ons verkoop programma komt. Dit zadel heeft nog geen naam. Het wordt in Engeland bij Barnsby gemaakt . De verkoopprijs incl. 21% BTW in de standaard uitvoering en afhankelijk van de extra’s zal liggen in de prijsklasse € 2300,- tot € 2500,-.

Voor de duidelijkheid: wij testen al meer dan 4 jaar zadels met de SPACE HEAD SADDLE TREE. Maar deze prototypes waren zadels door ons zelf gemaakt op een met de hand gemaakte massieve houten zadelboom welke de zelfde vorm had als de nieuwe SHST kunststof zadelboom waar de zadels nu op gemaakt worden.

De Space Head Saddle Tree 17 inch is eind november in productie genomen. In onze zadelmakerij hebben wij op deze nieuwe 17 inch SHST de eerste zadels gemaakt. De komende weken worden deze getest.